Bereidingswijze

Voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de aardappelen, bij voorkeur niet schillen, en snij ze in plakken van ca. een halve centimeter.
  3. Snij de rode ui ringen en de knoflook fijn.
  4. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg er een laagje rode ui in. Besprenkel met wat knoflook en leg er vervolgens een laagje aardappelschijven op. Herhaal dit net zo lang tot alles op is en eindig met de aardappelschijven. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat.
  5. Giet de melk erover, deze moet tot ongeveer driekwart van de ovenschaal komen. Verdeel er tot slot de geraspte kaas over.
  6. Leg aluminiumfolie over de ovenschaal en zet de schaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 45 minuten. Haal na 30 minuten het aluminiumfolie eraf zodat de aardappelschotel goudbruin en krokant afbakt.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 gr Carisma aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 250 ml magere melk
  • zout en peper
  • snufje nootmuskaat
  • 60 gr geraspte kaas
< Ga terug naar recepten