Bereidingswijze

Voor 4 personen

  1. Was de aardappelen, bij voorkeur niet schillen, en snij in blokjes.
  2. Zet de blokjes royaal onder water in een pan en breng aan de kook. Kook in ca. 10 minuten gaar. De blokjes moeten beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
  3. Kook de wortelen in een pan en de bieten in een aparte pan gaar. Giet af, verwijder de schil en laat afkoelen.
  4. Snij de wortel en biet in plakjes en leg samen met de aardappelblokjes in een schaal.
  5. Snij de augurken in plakjes, de dille fijn en de lente-uitjes in ringen. Voeg alles toe aan de schaal en besprenkel met olijfolie, witte wijnazijn en wat zout en peper naar smaak.
  6. De salade kan zowel lauwwarm als koud worden geserveerd. Voeg vlak voor het serveren wat kappertjes als garnering toe.
  7. Tip: rode bieten kunnen de overige ingrediënten snel verkleuren. Als je dit liever niet hebt, houd dan de bieten apart en voeg ze vlak voor het serveren pas toe aan de salade en roer voorzichtig door.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 4 Carisma aardappelen
  • 2-3 kleine wortels
  • 2 bieten
  • 3 augurken
  • 2 takjes dille
  • 3 lente-uitjes
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • zout en peper
  • kappertjes voor garnering
< Ga terug naar recepten