Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen, bij voorkeur niet schillen. Snij de aardappels in de lengte doormidden en daarna in lange reepjes.
  2. Zet de frietjes royaal onder water in een pan en breng deze aan de kook. Kook voor ongeveer 4 minuten. De frietjes zijn dan nog stevig, maar wel al voorgegaard. Giet ze af en schud ze droog.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de frietjes op bakpapier, op een ovenplaat en besprenkel met olijfolie. Bak ze ca. 15 minuten of totdat ze mooi bruin en krokant zijn. Keer de frietjes tussentijds om, voor een gelijkmatige kleuring.
  4. Snij de tijm fijn, alleen de blaadjes niet de takjes.
  5. Voeg de tijm toe aan de frietjes ongeveer 3 minuten voordat ze klaar zijn
  6. Haal de frietjes uit de oven en bestrooi met wat zeezout.
  7. Voor de pittige smaak, strooi je naar eigen inzicht de chilivlokken over de frietjes.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 400 gram Carisma aardappelen
  • 40 ml olijfolie
  • Zeezout
  • Chilivlokken
  • 4 takjes tijm of 2 eetlepels gedroogde tijm blaadjes
< Ga terug naar recepten