Bereidingswijze

Voor 4 personen

  1. Was de aardappelen, bij voorkeur niet schillen, en snij in blokjes.
  2. Zet de blokjes royaal onder water in een pan en breng het aan de kook. Kook in ca. 10 minuten gaar. De blokjes moeten beetgaar zijn. Giet af en laat even droogstomen.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en bak de knoflooktenen, gepeld maar in zijn geheel, voor een minuutje aan.
  4. Voeg de aardappelblokjes toe en bak ze in ongeveer 15 minuten goudbruin aan alle kanten.
  5. Voeg wat zout toe, plaats een deksel op de pan en zet het vuur laag. Bak nog zo'n 5 minuten totdat de aardappeltjes zacht zijn, roer af en toe.
  6. Verwijder de knoflookteentjes en breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 500 gr Carisma aardappelen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • zout en peper
< Ga terug naar recepten