Bereidingswijze

Voor 4 personen

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze royaal onder water in een pan en breng ze aan de kook. Kook ze op gemiddelde temperatuur (dus vuur niet te hoog zettten) in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Giet de aardappelen af en bewaar 1 kopje kookvocht. Laat de aardappelen op een laag vuur droogstomen.
  3. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe en stamp de aardappelen fijn. Voeg zoveel kookvocht toe als nodig voor een smeuïge puree.
  4. Hak de bieslook en peterselie fijn en meng tweederde van deze verse kruiden door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Besprenkel de puree voor het serveren met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi met de resterende verse kruiden.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 kg Carisma aardappelen
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • handjevol bieslook & platte peterselie (of naar keuze andere verse kruiden, fijngehakt
  • zout en peper
< Ga terug naar recepten